آیا دوره تبلیغ تلویزیونی به پایان رسیده است؟ پاسخ بسیار ساده است:
خیر! تلویزیون همیشه مخاطب دارد.
تبلیغات تلویزیونی محبوبترین روش تبلیغ برای شرکتهایی است که میتوانند هزینههای بالایی برای مارکتینگ بپردازند. این روش همچنین مورد علاقه بسیاری از کپیرایترها هم هست، چون میتوانند نتیجه کار خود را در ابعادی بزرگتر ببینند و یک رزومه کاری خوب هم برای خود دست و پا کنند.
اگرچه به نظر میرسد جذب مخاطب از طریق تبلیغات چندرسانهای بسیار راحتتر از نوشتن تبلیغ در سایت، بنر و بروشور است، اما فراموش نکنید که تعداد بالای تبلیغات چندرسانهای در رادیو و تلویزیون، کار شما را برای دیده شدن تبلیغتان سختتر میکند. همچنین شما به عنوان یک کپیرایتر باید پیش از شروع نوشتن متن، انواع مختلف تبلیغات تلویزیونی را بشناسید.
هدف از تبلیغ تلویزیونی، دسترسی به طیف وسیعی از مردم است و اگر شما هنوز توانایی پاسخگویی به همه کسانی که از طریق تلویزیون با شما آشنا میشوند را ندارید، بهتر است فعلا به سراغ آن نروید.
از طرفی، در تبلیغات از طریق رسانههای گروهی مانند تلویزیون و رادیو، نمیتوان مخاطب را گروهی خاص از مردم درنظرگرفت، زیرا امروزه تقریبا همه افراد به رسانههای جمعی و شبکههای تلویزیون دسترسی دارند. از این رو باید سناریوی تبلیغات تلویزیونی خود را با دقت و وسواس طراحی کنید.
پیش از مطالعه ادامه متن، باید بگویم که همه قوانین کپیرایتینگ، در مورد تبلیغات تلویزیونی هم صادق است،اما موارد زیر نکاتی است که حرفهایها پیش از نوشتن محتوا برای تبلیغات مولتیمدیا استفاده میکنند.
درنظر داشته باشید که ۴ ثانیه اول ویدیو نقش تیتر و عنوان تبلیغ شما را ایفا میکند. پس باید همیشه یک شروع جذاب و مرتبط با آگهی بازرگانی خود داشته باشید. اگر میخواهید مخاطب با دیدن پیام بازرگانی شما کانال تلویزیون را عوض نکند، باید موضوع اصلی آگهی خود را همراه با یک موسیقی هیجانانگیز، یک تصویر ناب، یک چهره سرشناس و یا طرح یک مشکل همگانی آغاز کنید.
تصور کنید حافظ معنای دقیق تمام شعرهای خود را در پاورقی دیوان اشعار خود می نوشت! و یا شکسپیر بدون ایجاد گره در داستان خود، صرفا زندگی انسانهای مختلف را روایت می کرد. در این صورت، با وجود سهولت درک گفتار این دو چهره برجسته، آیا هنوز میتوانستیم آنها را جزو نوابغ ادبیات به شمار بیاوریم؟
اختلاف نظر در مورد معنی اشعار حافظ و برداشتهای متعدد از داستانهای شکسپیر یکی از دلایل ماندگاری آنهاست. در کپیرایتینگ نیز این مساله صادق است و شما به عنوان کپیرایتر، باید کشف قسمتی از داستان محصول خود را به عهده مخاطب بگذارید.
ابهام و ایهام یکی از رموز موفقیت کلیپهای تبلیغاتی هستند. میتوانید بیننده را تا ثانیههایی پس از شروع تبلیغ، سردرگم نگه دارید و او را مجبور به طرح سوال کنید. اما فراموش نکنید که در پایان تبلیغ خود باید جواب همه سوالات مخاطب را بدهید. البته شما میتوانید تبلیغ خود را به صورت سریالی بسازید و کشف معمای داستان محصول خود را در یک بازه زمانی طولانی و در طی چند تبلیغ جداگانه اما مرتبط انجام دهید.
ساده و سر راست هر واقعیتی را که مخاطب باید در مورد کالا بداند را بیان کنید. اگرچه تبلیغهای هنری و یا مفهومی ممکن است برای بیننده جذابتر باشد، اما به قول دیوید اگیلوی، بین محبوبیت یک تبلیغ و میزان فروش محصول لزوما رابطه مستقیمی وجود ندارد. پس بهتر است همه چیز را با صداقت و سادگی تمام بگویید و در کنار پیچیدگیهای تکنیکی و مفهومی تیزر خود، پیام اصلی را خیلی ساده مطرح کنید.
تبلیغهایی که مستقیما با احساس مخاطب درگیر میشوند همیشه موفق هستند. تیزرهای تبلیغات شاد که میتواند خاطره یا حس خوبی را در مخاطب زنده کنند و تبلیغات غمگین با توانایی ایجاد حس همدردی، علاوه بر تلویزیون میتوانند در شبکههای اجتماعی نیز بین کاربران پخش شوند. همچنین استفاده از طنز و شوخی در موفقیت تبلیغات تلویزیونی بسیار موثر است.
دیوید اگیلوی پدر تبلیغات دنیا معتقد است که مردم کالا را نمیخرند بلکه آن چیزی را میخرند که در ذهنشان در مورد محصول ساختهاند. تبلیغات نقش مهمی در ساختن تصویر ذهنی مخاطب دارد. پس لازم است در تبلیغ خود نشان دهید که محصول چه باری از دوش مصرفکننده برمیدارد.
یک کپیرایتر باید همیشه ترندها و مسایل روز را بشناسد و از آنها در متن خود استفاده کند. اما قبل از نوشتن برای یک تبلیغ تلویزیونی، باید تصمیم بگیرید که آیا این تبلیغ قرار است در یک دوره زمانی کوتاه و برای یک مناسبت خاصاستفاده شود و یا اینکه میتواند تا سالها به عنوان آگهی این برند مورد استفاده قرار گیرد؟ آیا قابلیت ماندگاری و به اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی را دارد؟
اگر مردم ببینند که بقیه در حال استفاده از یک محصول هستند، به خرید آن ترغیب میشوند. مصاحبه با افراد مشهورو نشان دادن منافعی که داشتن محصول در زندگی ایجاد میکند، تاثیر بالایی در فروش محصول دارد.
مردم را در حال گفتگو درباره محصول و یا تست کردن کالای خود نشان دهید تا بتوانید مشتریان بیشتری جذب کنید.
به عنوان کپیرایتر، گهگاه لازم است به تیم ساخت تیزر، موسیقی متناسب با محتوای خود را پیشنهاد بدهید. همچنین میتوانید در داخل متن خود، صداهای لازم را در هر قسمت را بنویسید تا تیم صداگذاری آنها را به نسخه نهایی اضافه کند .
با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد تبلیغا ت تلویزیونی ایرانی دوبله و یا صداگذاری مجدد میشوند، اگر بتوانید کارگردان را مجاب به استفاده از صدای واقعی بازیگران کنید، میتوانید به موفقیت تبلیغ تلویزیونی خود کمک کنید.
انتقال پیام و اطلاعرسانی در مورد یک محصول، به تنهایی نمیتواند یک آگهی تلویزیونی را جذاب و پربیننده کند. فرم و سبک هنری روایت داستان محصول، لحن عامیانه و یا رسمی راوی و بازیگران، انتخاب لوکیشن و بازیگران و بسیاری عوامل دیگر، نقش مهمی در موفقیت یک تیزر تبلیغاتی دارند.
در متن خود همه چیز را به دقت بررسی کنید و فضاها، بازیگران، مخاطب و موسیقی را تجسم کنید و سپس متناسب با همه این موارد، محتوای تبلیغ را بنویسید.
تلویزیون محل نمایش تصاویراست. تبلیغ شما باید بدون شنیدن صدا هم پیام خود را منتقل کند. پس کلمات و تصاویر را طوری ترکیب کتید هر کس تنها با دیدن تصویر تلویزیون موضوع تبلیغ شما را متوجه شود. کلمات مهم را در هنگامی که صفحه خلوت است استفاده کنید و اگر تصویر شما بسیار پیچیده و شلوغ است از کلمات کمتری استفاده کنید.
همچنین تصاویر شما باید پرتحرک و پویا باشند تا مانع خستگی مخاطب شود.
استفاده از جلوههای ویژه، انیمیشن، تصاویر گرافیکی پیچیده، استخدام بازیگر و اجاره محل فیلمبرداری بسیار پرهزینه است. اگر کارفرمای شما توانایی پرداخت این هزینهها را ندارد میتوانید از روشهای سادهتر مثل استفاده از یک مجری یا راوی برای معرفی محصول استفاده کنید. فراموش نکنید که پول هرگز نمیتواند موفقیت یک تیزر تلویزیونی را تضمین کند و تبلیغاتی موفق هستند که ایده جدیدی داشته باشند.
این کار دو دلیل دارد:
در حین نوشتن و ساخت یک تبلیغ تلویزیونی، هرگز فراموش نکنید که هدف از ساخت آن، جذب خریدار است و نه صرفا بیننده. پس در داستان خود، مخاطب را به سمت خرید محصول هدایت کنید. اگر محصول شما در قفسه سوپرمارکتها وجود دارد، باید حتما بستهبندی و لوگو را در تبلیغ نشان دهید تا خریداران بتوانند آن را راحت پیدا کنند یا با دیدن آن به یاد تبلیغ شما بیافتند.
عمده فعالیت من در زمینه کپیرایتینگ، مشاوره بازاریابی و تبلیغات، تدوین برندبوک، بیزنس پلن و مارکتینگ پلن و همچنین مشاوره و راهاندازی فروشگاههای اینترنتی است.
«سونیک برندینگ» یا طراحی اصوات برند شامل «سونیک لوگو» ( لوگوی صوتی یا جینگل)، طراحی صداها و افکتهای اختصاصی نرمافزار و اپلیکیشن و همچنین ساخت موسیقی برند از دیگر فعالیتهای من است.
1 Comment
سلام . بسیار بسیار متن مفیدی بود .
امیدوارم مطالب بیشتری در زمینه تولید کنید تا ما بتونیم استفاده کنیم.
متشکرم