آیا تابحال برایتان اتفاق افتاده در خیابان یک بروشور تبلیغاتی به شما بدهند و آن را تا انتها بخوانید؟ تابلو تبلیغاتی رنگارنگ یک فروشگاه بزرگ در ذهن شما میماند یا نوشته ساده یک مغازه کوچک که روی آن نوشته “برنج طارم اعلا، امروز رسید”؟ کدام بنر تبلیغانی در سایت ورزش 3 بیشتر به چشم میآید؟
کپیرایتینگ (copywriting) یا نوشتن متنهای تبلیغاتی چند وقتی است در ایران مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه کپیرایتینگ در کشور ما یک اتفاق تازه نیست، اما اینروزها شرکتها و موسسات کوچک و بزرگ، به نقش مهم این حرفه در ارتقای کسب و کار خود پی بردهاند. گسترش اینترنت در ایران و دسترسی به شبکه جهانی وب نیز از دیگر دلایل گرایش سازمانها به استخدام کپیرایتر به منظور جذب مشتری از این بازار مجازی است.
کپیرایتر کسی است که علاوه بر تخصص در زبان، با روشهای فروش و بازاریابی هم آشناست و از آن در نگارش متن در وبسایت، کاتالوگ و بروشور، شعارها و آگهیهای تبلیغاتی، ایمیل، شبکههای اجتماعی و بهطور کلی اطلاعرسانی و تبلیغ کالا، خدمات و یا رویدادها استفاده میکند. آشنایی با فرهنگ مردم جامعه و آگاهی از شرایط و تحولات اجتماعی نیز از دیگر نکاتی است که یک کپیرایتر باید آنها را درنظر بگیرد. کپیرایتر باید علاوه آشنایی با هنر نویسندگی، تکنیکهای مارکتینگ و فروش را هم بداند و از آنها در کپیرایتینگ استفاده کند.
عمده فعالیت من در زمینه کپیرایتینگ، مشاوره بازاریابی و تبلیغات، تدوین برندبوک، بیزنس پلن و مارکتینگ پلن و همچنین مشاوره و راهاندازی فروشگاههای اینترنتی است.
«سونیک برندینگ» یا طراحی اصوات برند شامل «سونیک لوگو» ( لوگوی صوتی یا جینگل)، طراحی صداها و افکتهای اختصاصی نرمافزار و اپلیکیشن و همچنین ساخت موسیقی برند از دیگر فعالیتهای من است.